Hulp nodig? Neem gerust contact met ons op.
Terug naar kennisbank

Veiligheidsbrillen op sterkte voor vrouwen

icon-reading-time

4

minuten

login seeh portal

Seeh | Hans Anders Zakelijk

Bekijk de video van Seeh
Veiligheidsbrillen op sterkte voor vrouwen

Wanneer het gaat om persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) op de werkvloer, wordt vaak vergeten dat vrouwen andere behoeften hebben dan mannen. Dit geldt met name voor veiligheidsbrillen op sterkte. Bij Seeh begrijpen we dat een goede pasvorm essentieel is voor zowel comfort als veiligheid. In deze blog leggen we uit waarom de juiste pasvorm belangrijk is en hoe wij ervoor zorgen dat onze veiligheidsbrillen voldoen aan de hoogste eisen van comfort en bescherming.

Het probleem: standaard veiligheidsbrillen passen vaak niet goed

Veel standaard veiligheidsbrillen zijn ontworpen met een "one size fits all" benadering, waardoor ze vaak niet goed passen bij vrouwen, die over het algemeen een smaller gezicht hebben. Een slecht passende bril kan schuiven, knellen of zelfs te los zitten, waardoor hij minder effectief beschermt. Hierdoor ontstaat niet alleen ongemak, maar ook een risico voor de veiligheid van de medewerker.

Een goed passende veiligheidsbril is van cruciaal belang, vooral wanneer deze op sterkte is. Voor vrouwen die afhankelijk zijn van brilcorrectie, is het dragen van een overzetbril over hun eigen bril geen ideale oplossing. Dit zorgt voor ongemak en vermindert de effectiviteit van de bescherming.

De oplossing: veiligheidsbrillen op sterkte met de juiste pasvorm

Bij Seeh bieden we veiligheidsbrillen op sterkte die speciaal zijn ontworpen om optimaal aan te sluiten op het vrouwelijke gezicht. De juiste pasvorm zorgt niet alleen voor meer comfort, maar is ook essentieel voor de veiligheid, omdat de bril goed blijft zitten en de ogen volledig beschermd zijn tegen invloeden van buitenaf, zoals stof, chemische stoffen en gevaarlijke deeltjes.

1. Aangepaste pasvorm voor vrouwen

Onze veiligheidsbrillen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en ontwerpen die specifiek zijn afgestemd op de anatomie van het vrouwelijke gezicht. Dit betekent dat ze nauw aansluiten, niet verschuiven en comfortabel blijven zitten, zelfs tijdens langdurig gebruik. Een goed passende bril zorgt ervoor dat de ogen volledig zijn afgesloten, waardoor de bescherming volgens de normeringen van de Arbowet gewaarborgd blijft.

2. Comfort zonder in te boeten op veiligheid

Een bril die goed past, biedt meer comfort en zorgt ervoor dat medewerkers hun bril de hele dag zonder klachten kunnen dragen. Dit betekent minder afleiding en meer focus op de werkzaamheden, terwijl tegelijkertijd de kans op oogletsel wordt verminderd. Onze veiligheidsbrillen voldoen aan alle geldende veiligheidsnormen en zijn ontworpen om optimale bescherming te bieden, zonder dat dit ten koste gaat van het draagcomfort.

3. Op maat gemaakte brillen voor perfecte zichtcorrectie

Naast een optimale pasvorm bieden we op maat gemaakte veiligheidsbrillen op sterkte. Dit betekent dat vrouwen niet langer een overzetbril hoeven te dragen over hun eigen bril, maar dat ze kunnen werken met een veiligheidsbril die volledig is afgestemd op hun persoonlijke zichtbehoeften. Dit zorgt niet alleen voor een scherper zicht, maar ook voor meer veiligheid tijdens het werk.

De voordelen van een goede pasvorm

Een goed passende veiligheidsbril is meer dan alleen een kwestie van comfort. Het zorgt voor:

  • Betere bescherming: Een bril die niet verschuift of knelt, biedt een betere afsluiting en dus betere bescherming tegen gevaarlijke stoffen en deeltjes.
  • Langdurig draagcomfort: Vrouwen kunnen hun veiligheidsbril de hele dag dragen zonder ongemak of vermoeidheid, wat de algehele werkomgeving ten goede komt.
  • Efficiëntie en focus: Wanneer de bril goed zit, kunnen medewerkers zich volledig concentreren op hun werk, zonder afleiding door ongemak of slecht zicht.

Oog voor veiligheid én comfort

Bij Seeh zorgen we ervoor dat elke werknemer, ongeacht geslacht of specifieke behoeften, de juiste oogbescherming krijgt. We passen het ontwerp aan op de specifieke vormen van het vrouwelijke gezicht en zorgen ervoor dat onze veiligheidsbrillen op sterkte niet alleen voldoen aan de strenge Arbowet-eisen, maar ook de hele dag comfortabel zitten.

Met onze oplossingen combineren we veiligheid met functionaliteit, zodat ook vrouwen in elke werkomgeving optimaal beschermd zijn. Een goede pasvorm is daarbij geen luxe, maar een vereiste voor een veilige en comfortabele werkdag.

Artikel door

Seeh | Hans Anders Zakelijk

Seeh is jouw partner in oog- en gehoorbescherming, met meer dan 20 jaar ervaring. Samen met Hans Anders helpen we bedrijven in Nederland en België eenvoudig aan oog- en gehoorbescherming op maat. Met onze oplossingen zorg je ervoor dat je medewerkers altijd veilig en comfortabel kunnen werken.

seeh-logo

Wij voorzien bedrijven van passende oog- en gehoorbescherming. In samenwerking met Hans Anders bieden wij daarbij gratis advies en een eenvoudig bestelproces aan.

Met de hoogste klanttevredenheid en beoordeling in de zakelijke markt, zijn wij de betrouwbare keuze voor jouw bedrijf.

Zakelijk account aanmaken
Exclusieve partner van
hans-anders-zakelijk

Ontdek meer artikelen

Artikel door

Seeh | Hans Anders Zakelijk

Seeh is jouw partner in oog- en gehoorbescherming, met meer dan 20 jaar ervaring. Samen met Hans Anders helpen we bedrijven in Nederland en België eenvoudig aan oog- en gehoorbescherming op maat. Met onze oplossingen zorg je ervoor dat je medewerkers altijd veilig en comfortabel kunnen werken.