Hulp nodig? Neem gerust contact met ons op.

Hoe vaak moeten jouw medewerkers hun ogen laten testen?

icon-reading-time

2

minuten leestijd

Terug naar kennisbank

Als werkgever wil je natuurlijk dat je team gezond en veilig werkt. Goede oogzorg is daarbij een cruciaal onderdeel, zeker als je medewerkers in omgevingen werken waar oogbescherming, zoals een veiligheidsbril op sterkte, nodig is. Maar hoe vaak moeten hun ogen eigenlijk getest worden?

Bekijk de video van Seeh
Hoe vaak moeten jouw medewerkers hun ogen laten testen?

Naarmate we ouder worden, veranderen onze ogen continu, vooral na de leeftijd van 40 jaar. Veel mensen ervaren dan een verminderd vermogen om scherp te stellen, een aandoening die bekend staat als presbyopie (ouderdomsverziendheid). Daarom raden opticiens en optometristen het volgende aan:

  • Jonger dan 40 jaar? Laat de ogen om de 2 jaar testen.
  • 40 jaar of ouder? Eén keer per jaar is verstandig.

Hoewel er geen strikte wettelijke verplichting is, adviseren wij jaarlijks een oogtest. Dit is niet alleen belangrijk om de juiste sterkte van een bril of lenzen te controleren, maar ook om ernstige oogziekten zoals glaucoom of cataract vroegtijdig op te sporen.

Wat kan jouw medewerker verwachten van een oogtest?

Tijdens een oogtest wordt niet alleen de sterkte van het zicht gecontroleerd, maar ook de algehele gezondheid van de ogen. Hierdoor kunnen mogelijke problemen vroegtijdig worden ontdekt, zodat jouw medewerkers veilig en met optimaal zicht hun werk kunnen blijven doen.

Het beste nieuws? Oogtesten zijn gratis bij Hans Anders, zelfs zonder bestelbon. Plan vandaag nog een afspraak voor je medewerkers en zorg ervoor dat ze met een veilige en goed passende veiligheidsbril op sterkte aan het werk kunnen.

seeh-logo

Wij voorzien bedrijven van passende oog- en gehoorbescherming. In samenwerking met Hans Anders bieden wij daarbij gratis advies en een eenvoudig bestelproces aan.

Met de hoogste klanttevredenheid en beoordeling in de zakelijke markt, zijn wij de betrouwbare keuze voor jouw bedrijf.

Zakelijk account aanmaken
Exclusieve partner van
hans-anders-zakelijk

Ontdek meer artikelen