Hulp nodig? Neem gerust contact met ons op.

Beeldschermbrillen, ook noodzakelijk in de zorg

icon-reading-time

4

minuten leestijd

Terug naar kennisbank

Beeldschermbrillen, ook noodzakelijk in de zorg

Het werken in de zorg brengt specifieke risico’s met zich mee. Fysieke belasting, agressie, geweld en intimidatie, straling, maar ook klachten die door beeldschermwerk kunnen ontstaan zijn steeds vaker een probleem in de zorg.
Hierbij valt te denken aan minder scherp zicht, vermoeidheid, hoofdpijn of nekpijn, brandende ogen maar ook slapeloosheid. Omdat de oogleden nauwelijks knipperen bij intensief beeldschermwerk, wordt de oogbol te droog en kan er oogvermoeidheid optreden. 

Beeldschermbrillen zijn bedoeld om het comfort bij beeldschermwerk te verhogen en klachten te voorkomen of te minimaliseren. Een beeldschermbril biedt dan uitkomst. Maar wat is een beeldschermbril?

Wat is een beeldschermbril?

Een beeldschermbril is een bril die optimaal zicht geeft wanneer je beeldschermwerk verricht. Het glas is speciaal gemaakt om dichtbij, midden-ver en ver comfortabel te kijken. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat je scherp ziet én een goede werkhouding aanneemt achter de computer. Dit in tegenstelling tot de gewone multifocale bril en de leesbril, waarmee je een onjuiste houding kunt aannemen achter de computer, wat vervolgens kan resulteren in o.a. nek- en schouderklachten.

Beeldschermbrillen zijn niet bedoeld als vervanging van een dagelijkse bril en bieden ook geen bescherming tegen risico’s als impact van buitenaf. Hiervoor zijn onze veiligheidsbrillen uitermate geschikt. 

Wanneer heb je een beeldschermbril nodig?

  • Je werkt veel achter een beeldscherm
  • Je hebt aan het eind van de dag vermoeide/droge ogen
  • Je hebt last van je nek, schouder of rug
  • Je hebt hoofdpijn na het werken achter een beeldscherm

Wat is de rol van de zorginstantie/werkgever hierin?

Beeldschermwerk mag geen risico opleveren voor de werknemer die dit beeldschermwerk uitvoert. Werkgevers zijn dan ook verplicht, bij wet, om dit risico uit te sluiten. Dat kan door een passende beeldschermbril aan te bieden aan werknemers. Werknemers die een leesbril nodig hebben en beeldschermwerk verrichten, hebben recht op een beeldschermbril, vergoed door hun werkgever. Dat geldt ook voor werknemers die een beeldschermbril nodig hebben en gemiddeld meer dan twee uur per dag achter een beeldscherm werken.

Regeling voor vergoeding beeldschermbril

De wet verplicht werkgevers werknemers de gelegenheid te bieden om een oogonderzoek te ondergaan voorafgaande aan de werkzaamheden of bij het ontstaan van oogklachten. Dit dienen zij op te nemen in hun arbeidsvoorwaarden, evenals een regeling voor de vergoeding van een beeldschermbril, mocht dat nodig zijn.

Regel direct een beeldschermbril

Wanneer je bij Seeh een beeldschermbril op sterkte bestelt, kun je gebruik maken van de service in elke Hans Anders winkel bij jou in de buurt. Seeh werkt exclusief samen met Hans Anders om horen en zien betaalbaar en veilig te maken voor iedereen. Al meer dan 6.000 bedrijven gingen je voor. 

seeh-logo

Wij voorzien bedrijven van passende oog- en gehoorbescherming. In samenwerking met Hans Anders bieden wij daarbij gratis advies en een eenvoudig bestelproces aan.

Met de hoogste klanttevredenheid en beoordeling in de zakelijke markt, zijn wij de betrouwbare keuze voor jouw bedrijf.

Zakelijk account aanmaken
Exclusieve partner van
hans-anders-zakelijk

Ontdek meer artikelen